Biergilde Het Lindeke
Maandag  18-2-2013 - 19u30
Voordracht en proefavond: Witbieren
 

WitbierenBelgisch witbier is een directe afstammeling van de bieren uit Vlaanderen in de Middeleeuwen. De bakermat van het Belgische witbier ligt in en rond Leuven. Dit vindt zijn oorsprong in 2 factoren: de ruime aanwezigheid van tarwe en de kwaliteitsnormen van een vooruitziende hertog. De toevoeging van tarwe aan het witbier is de oorzaak van het troebele en mistige karakter ervan. Witbier hergist op de fles en heeft over het algemeen een frisse smaak, wat het een goede dorstlesser maakt tijdens de zomer.

Witbier wordt gemaakt met een ongeveer 1/3 ongemoute tarwe en 2/3 gemoute gerst. Het bier was in 1960 zo goed als verdwenen, maar werd enige tijd later opnieuw tot leven gebracht door Pierre Celis in Hoegaarden, vanwaar het een belangrijke rol begon te spelen in het Belgische bierlandschap. In de jaren 80 werd de stijl ook overgenomen door Nederlandse en Franse brouwerijen en later ook door brouwerijen in onder andere Canada, de Verenigde Staten en Scandinavië.

We proeven 6 Belgische witbieren en 1 Duitse Weissenbier.

Waar: Bistro Op-Weule - Sint-Lambertusstraat 95 - 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
Deelname: Leden: € 8,00 Zythos leden: € 8,00 Niet leden: € 12,00
inschrijven:

Graag een mailtje op info@biergilde-lindeke.be of op 02/770.20.66 om je deelname te melden.

sponsors Bistro Op-Weule
Bijgewerkt op 26-jan-13 door Luc Vandermaelen
vide vide vide vide
     

 

Terug naar

       

Facebook E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be

vide vide vide vide vide vide vide vide

© 2009 - 2023 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 14/3/2023 - weblayout: webmaster@biergilde-lindeke.be

vide