Biergilde Het Lindeke
Zaterdag  10-6-2017 - 8u30 (stipt)
Daguitstap naar het Meetjesland en Gent
 

Binnenkort is het de maand juni en dus staat er wederom een dag­uitstap van Biergilde Het Lindeke gepland. Na verleden jaar naar Wallonië, trekken we dit jaar naar het Vlaamse Meetjesland en Gent.

Vertrekken doen we zaterdag 10 juni 2017 om 8u30 (stipt) op onze traditionele locatie, zijnde het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe, Ch. Thielemanslaan 93. Parkeren kan steeds onder het Cultureel Centrum.

De bus brengt ons eerst naar Ertvelde. Je weet wel dat wereldbe­roemd dorp van Eddy Wally. Maar wij gaan een brouwerij bezoeken. Brouwerij De Peer werd opgericht in 1784 en staat ook bekend als Brouwerij Bios of Schelfaut. Maar heden ten dage draagt ze de naam Brouwerij Van Steenberge. Begin dit jaar werd een groot nieuw deel bij gebouwd met o.a. een nieuw bezoekerscentrum en proeflokaal. We bezoeken de brouwerij en proeven enkele van hun lekkere biertjes.

Het middagmaal gebruiken we in het nabij gelegen, Sleidinge. Een dorp uit het Meetjesland met een kerk, bijgenaamd de Slense Noal­de (De Sleidingse Naald), daterend van 1260. De kerktoren van Sleidinge is de meeste spitse van heel Oost-Vlaanderen. Wij wor­den verwacht in restaurant Pattaya voor het middagmaal. Op het menu een waterkerssoep, als hoofdgerecht de keuze tussen Runds­gebraad Bordelaise met krokketjes of Kipfilet met dragon en tomaat + rösti aardappelen (gelieve uw keuze op te geven bij de inschrij­ving) en een ijstaartje als dessert met de bijhorende koffie. Tijdens het hoofdgerecht wordt je een Cluysenaer Amber aan geboden. Een lokaal bier uit de deelgemeente Kluizen (Brouwerij Cluysenaer) en gebrouwen bij De Proefbrouwerij. Het is een amberkleurig biertje van 7% Alc. Vol. Met 30 EBU.

Na het middagmaal trekken we naar de binnenstad van Gent voor een historische rondvaart van het Middeleeuwse stadcentrum op de Bootjes van Gent. Gedurende deze rondvaart van 1 uur varen we op de Leie en de Lieve en bekijken volgende monumenten:

  • St.-Baafskathedraal, Belfort, St.-Niklaaskerk
  • gildehuizen van metsers, schippers, korenmeters, vishan­delaars, haakbusschutters, enz.
  • kastelen ‘t Gravensteen’ van de Graven van Vlaanderen en ‘t Prinsenhof’ waar Keizer Karel geboren is
  • De Oude Vismijn en het indrukwekkend Groot Vleeshuis
  • 13de-eeuwse kloosters van Augustijnen en Dominicanen
  • de oude graanhaven met het Spijker, handelspanden, de her­berg met meisjes van plezier
  • Oud Justitiepaleis , Leie tot Coupure en de pittoreske jachtha­ven Lindelei, enz.

Van al dat water krijgen we zeker dorst en dus als Gentse afsluiter voorzien we een proeverij van een drietal biertjes, onder leiding van Liselot Caura van Belgium Beer Days. Hiervoor trekken we naar het Hostel Ter Draeke in Gent.

Rond 18u vertrekken we terug in Gent om rond 19u30 terug in Woluwe te staan.

Aandacht ! Het centrum van Gent is autovrij en dus zijn we verplicht een stukje te wandelen. We verplaatsen ons 3 maal binnen Gent en dienen dus respectievelijk 200m, 300m en 150 meter af te leggen.

Brouwerij Van SteenbergeBrouwerij Van SteenbergeRestaurant Pattaya

Waar: Vertek: Gemeentehuis Sint-Pieters-Woluwe, Ch. Thielemanslaan 93, 1150 Brussel
Deelname: Leden: 60 Zythos leden: 60 Niet leden: 60
inschrijven:

Deelname: € 60 De prijs is alles omvattend; de busreis, de bezoe­ken, het middagmaal en de dranken tijdens de maaltijd. Er kunnen maximaal 50 personen mee met de bus.

Inschrijven, vóór 1 juni (of zolang er plaatsen zijn), doe je via vol­gende link met opgave van je menukeuze: http://www.biergilde-lindeke.be/activ11.asp.  

OPGELET : Tijdig inschrijven aangezien we de nodige reservaties en betalingen voor 1/06/2017 dienen door te voeren. Zonder inter­net mag je ook bellen naar Hubert (0473 98 61 41) Uw inschrijving is pas compleet na storting van de deelnameprijs op rekening  van de biergilde “Het Lindeke” :  IBAN BE06 9797 8615 7622  

 

i.s.m. Cultuur Overdag/Klavertje Vier Sint-Pieters-Woluwe
Bijgewerkt op 19-feb-18 door Luc Vandermaelen
vide vide vide vide
     

 

Terug naar

       

Facebook E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be

vide vide vide vide vide vide vide vide

© 2009 - 2023 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 14/3/2023 - weblayout: webmaster@biergilde-lindeke.be

vide