Biergilde Het Lindeke
Zaterdag  16-6-2018 - 8u30 (stipt)
Daguitstap naar LIMBURG
 

Misschien komt deze uitnodiging een beetje later dan voorzien, maar onze daguitstap gaat wel degelijk door in de maand juni.

Vertrekken doen we zaterdag 16 juni 2018 om 8u30 (stipt) op onze traditionele locatie, zijnde het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe, Ch. Thielemanslaan 93. Parkeren kan steeds onder het Cultureel Centrum.

De bus brengt ons eerst naar Helchteren, waar we de kasteelbrou­werij “Ter Dolen” bezoeken. In een kasteel uit de 16de eeuw be­vond zich een refugiehuis voor de abten van de abdij van Sint-Truiden. De eerste vermelding van deze locatie gaat zelf terug to het jaar 1282.

We doen, in 2 groepen, een 45-minuten durende bezoek van de brouwerij en we degusteren 2 van hun biertjes (Ter Dolen tripel en Armand).

Daarna trekken we naar de Limburgse hoofdstad: Hasselt. Hier wor­den we, voor het middagmaal, verwacht in het ‘t Borrelhuis.

We openen het menu met een verrassinggsaperitief en een verse dagsoep. Als hoofdgerecht de keuze tussen Kipfilet met frisse sala­de en kroketjes of Vlaamse stoofkarbonade met kroketjes en appel­moes (gelieve uw keuze op te geven bij de inschrijving). Als dessert is er nog een Dame Blanche voorzien. Tijdens de maaltijd worden 2 loka­le biertjes geschonken TRPL van Brouwerij Jessenhofke (een tripel van 8% Alc. Vol. Met biologisch gecertifieerde hoppen van bij Joris Cambie in Poperinge) en Coccinelle van Beerbugs (hoogblond tri­pelbeer van 8% Alc. Vol. met 3 Belgische hopsoorten). Voor wie dit een beetje teveel biergeweld vinden kan er natuurlijk worden geruild voor een frisdrank of een wijntje.

Na het middagmaal steken we straat over voor een bezoek aan het Nationale Jenevermuseum met als thema “Drank is des duivels!”. We worden rond geleid door Mijnheer Pastoor of Tante Begijn. Je­never is een geneesmiddel en zeker geen genotsmiddel. Zo denkt mijnheer pastoor of tante begijn* erover. Maar houden ze zichzelf hier wel aan? Wanneer je een ‘andere’ rondleiding wil, doorspekt met humor en anekdotes, dan is deze rondleiding iets voor jou.

Na dit bezoek is er vrije tijd in de Hasseltse binnenstad.

Om 18u15 vertrekken we terug om rond 19u30 terug in Woluwe te staan.

Limburg

Waar: Vertek: Gemeentehuis Sint-Pieters-Woluwe, Ch. Thielemanslaan 93, 1150 Brussel
Deelname: Leden: 60 Zythos leden: 60 Niet leden: 60
inschrijven:

Deelname: € 60 De prijs is alles omvattend; de busreis, de bezoe­ken, het middagmaal en de dranken tijdens de maaltijd. Er kunnen maximaal 50 personen mee met de bus.

Inschrijven, vóór 6 juni (of zolang er plaatsen zijn), doe je via vol­gende link met opgave van je menukeuze: http://www.biergilde-lindeke.be/activ11.asp. Zonder internet mag je ook bellen naar Hu­bert (0473 98 61 41)

Uw inschrijving is pas compleet na storting van de deelnameprijs op rekening van de Vanderbist/Biergilde:  IBAN BE58 0359 8762 8779

Door statutaire problemen met onze actuele bankrekening ge­lieve enkel te storten op bovenstaande rekening.

 

 

Bijgewerkt op 16-mei-18 door Luc Vandermaelen
vide vide vide vide
     

 

Terug naar

       

Facebook E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be

vide vide vide vide vide vide vide vide

© 2009 - 2023 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 14/3/2023 - weblayout: webmaster@biergilde-lindeke.be

vide