Op uitnodiging van Charles Leclef, eigenaar van Het Anker, brengen we op zaterdagmorgen, in Mechelen, een uitgebreid bezoek met degustatie aan de productie van hun bieren, waaronder de Gouden Carolus reeks. In de namiddag bezoeken we, in Blaasveld, hun eigen stokerij, waar onder andere hun Gouden Carolus Single Malt wordt geproduceerd, gedistilleerd uit het moutbeslag van hun bier en die het infuus is voor de productie van de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer “Wisky Infused”. Tijdens de middag stelt de Biergilde een gastronomisch 3 gangen menu voor in de Brasserie van de brouwerij: Menu van de Brouwer. Biersoepje op basis van knolselder en Gouden Carolus Ambrio **** Mechelse koekoek op Brabantse wijze met gekarameliseerd witlof, Gouden Carolus Tripel en kroketjes (optie: vlees) Of Waterzooi van seizoensgroenten en Omegabaars met peterselie-aardappeltjes (optie: vis) **** Charlotte van rode vruchten met crème Anglaise Gelieve bij inschrijving te vermelden of je de vlees of vis optie verkiest. De dranken bij de maaltijd zijn niet inbegrepen in de prijs. Ten laatste om 18u zijn we terug in Woluwe. |