Voor onze volgende proeverij hebben we het genoegen om de top van de Brusselse lambiek en geuzen te mogen proeven, nl deze van de brouwerij Cantillon uit Anderlecht. Stichter-brouwer Jean-Pierre Van Roy zal ons met veel plezier zijn producten komen voorstellen. De brouwerij Cantillon staat bekend als de ambachtelijke geuzebrouwerij uit Brussel. Ze is wereldwijd bekend om haar uiterst lekkere, typische Brusselse lambik, geuze en kriek. Het bier van spontane gisting. In het Zennedal zweven wilde gisten (Brettanomyces) door de lucht, die maken dat het bier hier spontaan gist. Door dit verschijnsel ontstaat het streekbier lambiek, dat wordt gerijpt en gemengd om er geuze van te maken. Dit bier kan alleen in de winter worden gebrouwen. Bij Cantillon - een familiebrouwerij met een klein museum - kunnen bezoekers het koperen koelschip op de zolder bekijken plus de kelder vol vaten waarin het bier rijpt op traditionele wijze. Wij kijken alvast uit naar deze proeverij. U ook ? |