Beste gildebroeder- en zuster, We beginnen het jaar met een brouwerij die stilaan een begrip is geworden in Brussel: het Brussels Beer Project (BBP). Je vindt hun bieren ook al in supermarkten in heel het land. Het is een relatief nieuwe speler die is opgestart mbv. crowdfunding in 2013. Sinds hun ontstaan is Brussels Beer Project erin geslaagd om de Brusselse markt warm te maken voor craftbieren. Ze doen dat onder meer door hun publiek te betrekken dmv. proefsessies en ledenvergaderingen waarbij men zelf inspraak krijgt in nieuwe projecten. Door ingenieuze marketing heeft de brouwerij op 8 jaar tijd een enorme groei gekend met onder de opening van cafés in Parijs en zelfs Tokio. Eén van hun stokpaardjes is het streven naar een duurzame, circulaire economie, waarbij men tracht de productie te laten draaien op groene energie, en producten verwerkt zoals onverkocht vers brood en gebroken speculaas. Verder zet men in op collaboraties met andere brouwerijen, vooral uit het buitenland. Ondertussen hebben ze quasi alle bierstijlen in hun repertoire opgenomen, hoewel de meerderheid van hun assortiment eenmalige brouwsels zijn, zodat ze zich op nieuwe projecten kunnen storten. Met de constructie van een nieuwe state-of-the-art brouwerij aan 'Port Sud' in Anderlecht is BBP klaar om zelf in te staan voor hun indrukwekkende productie van meer dan 30 verschillende bieren per jaar (tot 10 miljoen flessen per jaar!). 50 jaar na het befaamde Cantillon mag Brussel met BBP's "Dansaert"-project ook een nieuwe lambikbrouwerij verwelkomen. Er is vorig jaar dus veel aan het bewegen in het biermilieu van onze geliefde hoofdstad. Het perfecte moment om de brouwerij beter te leren kennen. Dimitri Van Roy komt zijn brouwerij voorstellen en presenteert een mix van hun klassieke bieren en een paar nieuwe projecten, vers gebotteld in hun nieuwe brouwerij. |