Biergilde Het Lindeke
Donderdag  17-3-2022 - 19u30
Proeverij: BRUSSELS BEER PROJECT
 
 

Beste gildebroeder- en zuster, 

 

We beginnen het jaar met een brouwerij die stilaan een begrip is geworden in Brussel: het Brussels Beer Project (BBP). Je vindt hun bieren ook al in supermarkten in heel het land. Het is een rela­tief nieuwe speler die is opgestart mbv. crowdfunding in 2013.

Sinds hun ontstaan is Brussels Beer Project erin geslaagd om de Brusselse markt warm te maken voor craftbieren. Ze doen dat on­der meer door hun publiek te betrekken dmv. proefsessies en le­denvergaderingen waarbij men zelf inspraak krijgt in nieuwe pro­jecten. Door ingenieuze marketing heeft de brouwerij op 8 jaar tijd een enorme groei gekend met onder de opening van cafés in Pa­rijs en zelfs Tokio. Eén van hun stokpaardjes is het streven naar een duurzame, circulaire economie, waarbij men tracht de produc­tie te laten draaien op groene energie, en producten verwerkt zoals onverkocht vers brood en gebroken speculaas. Verder zet men in op collaboraties met andere brouwerijen, vooral uit het buitenland. Ondertussen hebben ze quasi alle bierstijlen in hun repertoire op­genomen, hoewel de meerderheid van hun assortiment eenmalige brouwsels zijn, zodat ze zich op nieuwe projecten kunnen storten.

 

Met de constructie van een nieuwe state-of-the-art brouwerij aan 'Port Sud' in Anderlecht is BBP klaar om zelf in te staan voor hun indrukwekkende productie van meer dan 30 verschillende bieren per jaar (tot 10 miljoen flessen per jaar!). 50 jaar na het befaamde Cantillon mag Brussel met BBP's "Dansaert"-project ook een nieu­we lambikbrouwerij verwelkomen. Er is vorig jaar dus veel aan het bewegen in het biermilieu van onze geliefde hoofdstad. Het perfec­te moment om de brouwerij beter te leren kennen.

 

Dimitri Van Roy komt zijn brouwerij voorstellen en presenteert een mix van hun klassieke bieren en een paar nieuwe projecten, vers gebotteld in hun nieuwe brouwerij.

 

Waar: Gemeenschapscentrum Op-Weule, Sint-Lambertusstraat 91, 1200 Brussel
Deelname: Leden: 15 Zythos leden: 15 Niet leden: 20
inschrijven:

De proeverij gaat door in de Loods van Gemeenschapscentrum Op-Weule op DONDERDAG 17 Maart 2022 om 19u30. De organisatie gebeurt volgens de geldende HoReCa regels.

Inschrijven doet u met
deze link en je betaalt € 15 per persoon voor leden van de Biergilde of € 20 voor niet-leden.

Betalen doe je, na het invullen van jouw gegevens op de link, op rekeningnummer 
BE06 9797 8615 7622 van Biergilde Het Lindeke met vermelding ‘2022/2’.
Voor meer info, ook technische vragen, mag je steeds bellen naar Luc (0476 348 406)

Bijgewerkt op 04-mrt-22 door Luc Vandermaelen
vide vide vide vide
     

 

Terug naar

       

Facebook E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be

vide vide vide vide vide vide vide vide

© 2009 - 2023 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 14/3/2023 - weblayout: webmaster@biergilde-lindeke.be

vide