Biergilde Het Lindeke
Vrijdag  9-8-2019 - vanaf 15u30
MAABUUMPLANTING (Meiboomplanting)
 

Het planten van de Maâbûûm dateert volgens de versies uit gevecht dat plaats vond in 1143 of 1308. Te­gen de Gentenaren of de Leuvenaars, men is er nog altijd niet uit. De boom dient voor 17u te worden ge­plant op 9 augustus, de vooravond van Sint-Laurens. Meer info en een Youtube filmpje over de Meyboom vindt je op deze link en bij de Gezellen van Sint-Laurentius.

Feit is dat de Meyboomplanting ieder jaar een leuke folkloristisch evenement is, waar ook de Biergilde naar toe trekt. Rond 14u30 start reeds een presentatie van de Meyboom op de Grote Markt te Brussel.

Omdat het een werkdag is, en sommige mensen nog dienen te werken, spreken we tussen 15u30 en 16u aan Café De Meiboom (naast het Marc Sleen Museum - Hoek Sint-Laurensstraat/Zandstraat)

We wonen de planting van de Meyboom mee en snuiven de typische ambiance op. Daarna zakken we vermoedelijk af naar de Broekstraat, bezoeken enkele typische Brusselse kroegen en verbroederen met onze collega’s van Malt & Mout.

Het verdere programma, met optionele maaltijd, verder afgesproken onder de deelnemers ter plaatse

 
Waar: café “De Meyboom” op de hoek van de Zandstraat en de Sint-Laurentiusstraat
inschrijven:

Deelname: Er wordt een pot bij elkaar gelegd bij het vertrek.

Inschrijving: niet absoluut noodzakelijk, maar we ontvingen graag een mailtje naar activi­teit@biergilde-lindeke.be zodat we weten wie we kunnen verwachten.
Telefonisch kunt ons bereiken op 0473/98.61.41 (Hubert), ook op de dag zelf.

Bijgewerkt op 23-dec-21 door Luc Vandermaelen
vide vide vide vide
     

 

Terug naar

       

Facebook E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be

vide vide vide vide vide vide vide vide

© 2009 - 2024 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 31/12/2023 - weblayout: webmaster@biergilde-lindeke.be

vide