Biergilde Het Lindeke
Zaterdag  14-9-2013 - 8u30
Daguitstap met het bezoek aan 2 brouwerijen in Oost-Vlaanderen
 

Op 14 september trekken we er weer, met de bus, op uit voor 2 brouwerijen te bezoeken in de pro­vincie Oost-Vlaanderen.

We trekken eerst naar de brouwerij van de roze olifant voor een bezoek en een degustatie van hun bieren. Brouwerij Huyghe, ook bekend als Brouwerij Delirium Tremens, is een grote Belgische familiale brouwerij. Op de oorspronkelijke bedrijfssite werd al sinds 1654 gebrouwen. De huidige brouwerij werd in 1906 door Leon Huyghe opgericht.

De rijke biergeschiedenis van Brouwerij Huyghe is bewaard gebleven in een biermuseum! Wilt u de oorsprong van hun magnifieke bieren zien? En hun passie voor bier brouwen beleven?
 Brouwerij Huyghe en Huize Geertrui

Rond de middag worden we verwacht in het polderdorp Vlassenbroek, aan de Scheldeoever, voor het middagmaal in Huize Geertrui.

Dit maal heb je voor het middagmaal de keuze uit 2 gerechten (op te geven bij de inschrijving):

  • 3 Dendermondse paardenworstjes met groentjes en puree (keuze A)
  • Varkensstoofpotje met groentjes en puree (keuze B)
Natuurlijk starten we met een lokaal bieraperitief en is de drank tijdens het eten, koffie en versnape­ring in de prijs inbegrepen.
 Brouwerij Dilewijns
In de namiddag bezoeken we een andere familiale brouwerij. Ondanks een voorgeschiedenis vanaf 1885 tot de wereldoorlogen heeft de huidige brouwerij een vrij recente geschiedenis. Vincent Di­lewyns is de oprichter van Brouwerij Dilewyns. Zijn eerste brouwsel werd gebrouwen op 11 de­cember 1999. Vader en moeder Dilewyns, samen met hun dochters, kochten in maart 2010 een nieuw pand op het industrieterrein van Dendermonde voor de oprichting van een moderne brouwe­rij. Bij het bezoek hoort natuurlijk ook een degustatie van de Vicaris bieren, die ook een succes waren tijdens ons bierfestival.
Waar: Vertrek: Gemeentehuis Sint-Pieters-Woluwe, Ch. Thielemanslaan 73
Deelname: Leden: 35 Zythos leden: 35 Niet leden: 35
inschrijven:

Vertrek op zaterdag 14 september 2013 om 8u30 aan het Gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe, Charles Thielemanslaan 93. Retour is voorzien rond 18u30. Deelnameprijs, inclusief vervoer, toegangen, gidsen, proeverij, middagmaal en dranken be­draagt slechts 35 EUR.

Inschrijven kan via mail op info@biergilde-lindeke.be of telefonisch op 02/770.66.20 (Bistro) en door het overeengekomen bedrag te storten op ons rekeningnummer : IBAN BE06 9797 8615 7622 BIC ARBPBE22 met mededeling : ‘uitstap OV’ gevolgd door uw menukeuze. Bij voorbeeld indien je met 4 bent: Uitstap OV 3xA 1xB’

Uw inschrijving, en die van uw reisgezellen, is slechts geldig na storting. Aandacht wees er snel bij, er zijn maar 40 plaatsen beschikbaar.

i.s.m. Cultuur Overdag - Sint-Pieters-Woluwe
Bijgewerkt op 03-aug-13 door Luc Vandermaelen
vide vide vide vide
     

 

Terug naar

       

Facebook E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be

vide vide vide vide vide vide vide vide

© 2009 - 2024 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 31/12/2023 - weblayout: webmaster@biergilde-lindeke.be

vide