Biergilde Het Lindeke
Zaterdag  19-9-2015 - 9u
Daguitstap naar Limburg met o.a. Brouwerij Wilderen
 

In september trekt Biergilde Het Lindeke, in samenwerking met Cultuur Overdag Sint-Pieters-Woluwe, op bus uitstap naar Zuid-Limburg.

We brengen eerst een bezoek, in Lauw (tegen Tongeren), aan de waterkersplantage Sint-Lucie (bekend van TV) en het degusteren van een, met waterkers verrijkt, La Cress biertje.

Waterkers is een caloriearme groente die rijk is aan ijzer, calcium, jodium, vitamine A en C. Bovendien heeft waterkers een gunstige werking op de zenuwen en hoge bloeddruk. Zij heeft een bloedzuiverende en vocht afdrijvende werking en helpt om de eetlust op te wekken. Wij gaan er prat op dat waterkers de gezondste groente is die je in de winkelrekken kan terugvinden.

’s Middags genieten we van een typische boerenmaaltijd.

Daarna bezoeken we Alkoholstokerij en Brouwerij van Wilderen (Sint-Truiden).  De brouwerij van Wilderen vertelt ons een vroege geschiedenis, die ons helemaal terugvoert tot het jaar 1642.

De winning van Wilderen was een economische productie-eenheid die in eigen behoeften voorzag. Met het hout van bomen timmerde men de vakwerkhoeve, met grond leemde men de muren van de boerderij, schapen en runderen zorgden voor melk, wol en leer. Landbouw en veeteelt zorgden voor voedsel…

De grote winningen zoals die van Wilderen hadden hun eigen brouwketels…waarvan de draf dan weer richting ossenstal ging…en daar bevindt zich nu Brouwerij Wilderen anno 2011. Als er in de winning al veel en hard gewerkt werd, zo kon men er ook uitbundig feestvieren!!! Vooral met kermissen, en wel verschillende dagen aan een stuk…

Afsluiten doen we met een bezoek aan de ‘De Leeuwenaar’ in Zoutleeuw. Voor 19u staan we terug in Woluwe.

Waar: Vertek: Gemeentehuis Sint-Pieters-Woluwe, Ch. Thielemanslaan 93, 1150 Brussel
Deelname: Leden: 45 Zythos leden: 45 Niet leden: 45
inschrijven:

Deelname: € 45 De prijs is alles omvattend; de busreis, de bezoeken, het middagmaal en consumpties. Er kunnen maximaal 50 personen mee met de bus.

Inschrijven, vóór 12 september (of zolang er plaatsen zijn), doe je via volgende link: http://www.biergilde-lindeke.be/activ21.asp. Zonder internet mag je ook bellen naar 0473 98 61 41 (Hubert Van Oudenhove)

Uw inschrijving is pas compleet na storting van de deelnameprijs op rekening  van de biergilde “Het Lindeke” :  IBAN BE06 9797 8615 7622 

i.s.m. Cultuur Overdag/Klavertje Vier Sint-Pieters-Woluwe
Bijgewerkt op 02-sep-15 door Luc Vandermaelen
vide vide vide vide
     

 

Terug naar

       

Facebook E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be

vide vide vide vide vide vide vide vide

© 2009 - 2023 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 14/3/2023 - weblayout: webmaster@biergilde-lindeke.be

vide