Biergilde Het Lindeke
Zaterdag  14-6-2014 - 8u (stipt)
Bier- en Toeristisch bezoek aan de streek : Watou en Poperinge
 

Op deze daguitstap verkent de biergilde “Het Lindeke” een stukje van de prachtige provincie  West-Vlaanderen, nl  de streek rond Poperinge, Watou en Ieper in de Westhoek.

In de voormiddag worden wij verwacht in het poëziedorp Watou voor een geleid bezoek met degustatie in de befaamde   Sint-Bernardusbrouwerij. Deze brouwerij is sinds 1946 gekend voor het brouwen (met eigen gist en hop) van zijn edele bieren zoals  de Abt 12, Grottenbier en Watou Tripel.

Sint Bernardusbrouwerij

Na een lekker 3-gangen middagmaal  in een typische Frans-Vlaamse streekherberg aan de voet van de Katsberg (Blauwersbier – Terrine Campagnard – Coq à la Bière met 3 Mont Blond – Ijs – Koffie)   gaat onze reis verder naar Poperingen voor een bezoek aan het Hopmuseum.  Dit museum is gevestigd in de Stadsschaal,  waar vroeger de hop gewogen, gekeurd en gestapeld werd, en bezit een uitgebreide collectie hoptuigen. Het spreekt voor zich dat we dit bezoek afsluiten met het degusteren van het Poperingse Hommelbier.

Op de terugweg stoppen we nog in Anzegem voor een kleine degustatie van 3 biertjes bij het Brouwers Verzet, waaronder een pareltje van een Oude Bruine.

 Hopmuseum in Poperinge
Waar: Vertek: Gemeentehuis Sint-Pieters-Woluwe, Ch. Thielemanslaan 73, 1150 Brussel
Deelname: Leden: 40 Zythos leden: 40 Niet leden: 40
inschrijven:

Deelname: € 40 In de prijs zijn de reis, de maaltijd, de dranken, de ingangen en gidsen inbegrepen

Inschrijving:  De inschrijvingen zijn afgesloten.

i.s.m. Cultuur Overdag/Klavertje Vier Sint-Pieters-Woluwe
Bijgewerkt op 13-jun-14 door Luc Vandermaelen
vide vide vide vide
     

 

Terug naar

       

Facebook E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be

vide vide vide vide vide vide vide vide

© 2009 - 2023 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 14/3/2023 - weblayout: webmaster@biergilde-lindeke.be

vide