Biergilde Het Lindeke
Zaterdag  17-5-2014 - 9u / 12u of 14u
Natuurwandeling en brouwerijbezoek in Neerijse
 

Zaterdag 17 mei trekken we naar de landelijke IJse vallei en starten met een rustige natuurwandeling door De Doode Bemde, met zijn wandelpaden het best toegankelijke natuurgebied van Vlaams-Brabant. Het is ook veruit het belangrijkste en meest waardevolle natuurgebied in dit deel van de Dijlevallei. In 1980 sloegen Natuurpunt en de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud de handen in elkaar om hier een prachtige brok natuur uit te bouwen. ‘Dode beemden’ betekent zoveel als onbruikbare graslan­den. Het gebied mag dan voor de landbouw te vochtig en van weinig nut geweest zijn, landschappelijk en qua natuurwaarden is het rijk en uniek gebleven. 

De Doode Bemde

Vanaf 12u30 zijn we in de dorpskern van Neerijse bij Brouwerij De Kroon, een speciaal adres voor wie van speciaal bieren houdt. Hier worden ze bedacht, gemaakt, gedronken en bewaakt. Een unieke combi­natie van brouwkunst en gastronomie. Een creatief familiebedrijf in een prachtig historisch kader. Hier zie je hoe er vroeger en nu wordt gebrouwen. Hier kan je lekker eten. Hier drink je bier met smaak.

Na de deugddoende wandeling schuiven we aan tafel voor een maaltijd met Aperitief + Koekoek met een puree van aardappel en zongedroogde tomaat, sausje op basis van Westmalle en vergezeld met De Kroon biertje + afsluitende koffie.

Om 14u30 volgt een geleide rondleiding in de brouwerij zelf, gevolgd door een (laatste) biertje.

Brouwerij De Kroon Neerijse

Brouwerij De Kroon Neerijse

Waar: Vertek: GC Op-Weule - Sint-Lambertusstraat 91 - 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
Deelname: Leden: 34 Zythos leden: 34 Niet leden: 34
inschrijven:

Deelname kan in 3 formules :

Wandeling + Maaltijd + Brouwerijbezoek : € 34 (alles inbegrepen). Bijeenkomst om 9u op de parking van het Gemeenschapscentrum Op-Weule, waarna we met eigen vervoer naar Neerijse trekken. Perso­nen die wensen mee te rijden geven dit op bij inschrijving.

Maaltijd + Brouwerijbezoek : € 34 (alles inbegrepen). Je komt op eigen middelen tegen 12u naar onder­staand adres. Met openbaar vervoer kan via Bus 395 Leuven Station – Hoeilaart om 11u32

Brouwerijbezoek : € 8.  Je komt op eigen middelen tegen 14u naar onderstaand adres. Met openbaar vervoer kan via Bus 395 Leuven Station – Hoeilaart om 13u32

Brouwerij De Kroon, Beekstraat 20, Neerijse

Inschrijven: Liefst via deze link of een mailtje, met alle info, aan activiteit@biergilde-lindeke.be. Telefonisch kan je via 0476/348.406 reserveren. Je inschrijving is maar pas definitief na betaling op rekening BE06 9797 8615 7622 van Biergilde Het Lindeke te 1200 Brussel.

Bijgewerkt op 21-apr-14 door Luc Vandermaelen
vide vide vide vide
     

 

Terug naar

       

Facebook E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be

vide vide vide vide vide vide vide vide

© 2009 - 2024 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 31/12/2023 - weblayout: webmaster@biergilde-lindeke.be

vide