Biergilde Het Lindeke
Zaterdag  13-9-2014 - 8u30
Daguitstap: Brasserie de Blaugies en de Distellerie de Biercée
 

Op zaterdag 13 september trekken we naar Blaugies, een dorp in de provincie Henegouwen, en een deelgemeente van de Waalse stad Dour. We gaan er vooreerst op bezoek in de Brasserie de Blaugies. Hier brouwen en bottelen de familie Carlier, sinds 1988, niet gefilterde ambachtelijke biersoorten, nagegist in de fles: La Moneuse, La Moneuse de Noël, La Saison d'Epeautre, Darbyste en de Vermontoise. De brouwerij wordt nu gerund door zoon Kévin en zijn echtgenote.

Het middagmaal nemen we in het restaurant Le Fourquet, rechtover de brouwerij. Cédric Carlier nodigt ons culinair uit. We starten met een aperitief, gevolgd door een voorgerecht (Pate met vijgen gemaakt met het Darbyste bier) en een hoofdgerecht (Kippenborst met Moneuse saus, groenten en frietjes) Dit alles begeleid door de Saison d’Epeautre en La Moneuse.  Afsluiten doen we met huisgemaakt ijs en een koffie.

In de namiddag voorzien we een bezoek aan een distilleerderij. Sinds 1946, distilleert de ‘Distillerie de Biercée’ volgens de meest authentieke traditie verschillende eaux-de-vie en likeuren van hoge kwaliteit waaronder de bekende Eau de Villée, Noir d?Ivoire en Poire Williams N°1.

De ‘Distillerie de Biercée’ nodigt u uit om kennis te maken met zijn permanente zoektocht naar uitmuntendheid geleid door passie, de natuur en vakkennis . Het is vooral een verhaal van vakkennis. Onze vakmannen zijn gepassioneerd door hun beroep: het extraheren en het delicaat concentreren van het beste wat de natuur biedt.

In de distilleerderij van Biercée is deze passie gedurende de laatste 70 jaar doorgegeven door middel van drie grote meester distilleerders om op vandaag te komen tot een perfecte beheersing van de kunst van het distilleren. 

Brasserie de Blaugies

Brasserie de Blaugies

Restaurant Le Fourquet

Distillerie de Biercée

Distellerie de Biercée

Waar: Vertek: Gemeentehuis Sint-Pieters-Woluwe
Deelname: Leden: 35 Zythos leden: 35 Niet leden: 35
inschrijven:

Deelname: € 35 In de prijs zijn de reis, de maaltijd, de dranken, de ingangen en gidsen inbegrepen

Inschrijving:  De inschrijvingen zijn afgesloten.

Maximaal 50 personen. Ten laatste inschrijven op zaterdag 6 september 2014 of zolang er plaatsen vrij zijn.

i.s.m. Cultuur Overdag/Klavertje Vier Sint-Pieters-Woluwe
Bijgewerkt op 02-dec-14 door Luc Vandermaelen
vide vide vide vide
     

 

Terug naar

       

Facebook E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be

vide vide vide vide vide vide vide vide

© 2009 - 2023 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 14/3/2023 - weblayout: webmaster@biergilde-lindeke.be

vide