Biergilde Het Lindeke
Zaterdag  6-6-2015 - 7u30 (stipt)
Daguitstap naar Zeeland met o.a. Brouwerij Emelisse
 

Op de eerste zaterdag van juni trekken we er terug met bus op uit, ditmaal naar Zeeland. We trekken eerst, via een deel van de Zeelandse binnenwateren, naar Brouwerij Emelisse. Emelisse is een Zeeuwse brouwerij. Kamperland ligt immers in het hart van Zeeland. Neem daarbij de beste mout en de geurigste hop en een Zeeuws bier is geboren. 

De kwaliteit van het Zeeuwse drinkwater is gelukkig buitengewoon hoog. Zelfs goed genoeg om het te gebruiken als brouwwater. We bezoeken de brouwerij, gevolgd door een degustatie van 3 van de biertjes.

Voor het middagmaal blijven we, in het stijlvolle restaurant van de brouwerij. Als voorgerecht is er keuze tussen Zeeuwse gerookte palingkroketjes en Salade met gebakken lamsworstjes van het Noord-Beveland. Voor het hoofdge­recht kies je uit in Roomboter gebakken tarbot of Steak bavette Emelisse met spekjes champignonsaus. Beide ge­rechten worden natuurlijk begeleid door een passend Emelisse bier (of iets anders). Afsluiten doen we met Zomerfruit met vanille ijs en slagroom en koffie/thee.

Daguitstap Zeeland

Hierna trekken we naar het historische stadje Veere waar we starten met een boottocht over het Veerse Gat. Deze tocht gaat onder andere langs de prachtige natuureilanden, laten u de wilde paarden aan de waterkant zien en na­tuurlijk, al die boten en jachtjes om u heen maken deze rondvaart tot een ware belevenis. Daarna kunnen de liefheb­bers een kleine wandeling maken door het 14de eeuwse stadje.

Op de terugweg doen we, traditioneel, nog een tussenstop. Ditmaal in Ertvelde, voor een bezoek aan een biermuse­um. Zeker niet het grootste museum, maar wel de rijkste collectie. 6000 bierflesjes, 7000 bierglazen, vele dienbladen en spiegels. We proeven hier ook het museumbiertje, een Beremietje.

Voor 20u staan we terug in Woluwe.

Waar: Vertek: Gemeentehuis Sint-Pieters-Woluwe, Ch. Thielemanslaan 93, 1150 Brussel
Deelname: Leden: 45 Zythos leden: 45 Niet leden: 45
inschrijven:

Deelname: € 45 De prijs is alles omvattend; de busreis, de bezoeken, het middagmaal, de boottocht en con­sumpties. Er kunnen maximaal 50 personen mee met de bus. Uw voorkeurmenu hoeft u maar op de bus op te geven.

Inschrijven, vóór 27 mei (of zolang er plaatsen zijn), doe je via volgende link: http://www.biergilde-lindeke.be/activ21.asp. Zonder internet mag je ook bellen naar 0476/348.406 (Luc Vandermaelen)

Uw inschrijving is pas compleet na storting van de deelnameprijs op rekening  van de biergilde “Het Lindeke” :
IBAN BE06 9797 8615 7622  

i.s.m. Cultuur Overdag/Klavertje Vier Sint-Pieters-Woluwe
Bijgewerkt op 01-mei-16 door Luc Vandermaelen
vide vide vide vide
     

 

Terug naar

       

Facebook E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be

vide vide vide vide vide vide vide vide

© 2009 - 2024 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 31/12/2023 - weblayout: webmaster@biergilde-lindeke.be

vide