Het Lindeke
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.comDrop Down MenuDrop Down MenuDrop Down MenuDrop Down Menu

Familiale en ambachtelijke brouwerijen

Het Anker

Het bier Gouden Carolus van de Mechelse brouwerij Het Anker groeide uit tot een internationaal gelauwerd bier. Dat succes dankt de brouwerij in grote mate aan haar authenticiteit. 

De oude recepten vormen nog steeds de basis van het brouwproces, chemicaliën zijn uit den boze en een variëteit aan hop en kruiden zoals koriander, komijn en zoethout brengt de bieren op smaak.

De brouwerij zelf, die als één van de oudste in België (1369), kan teren op een rijke geschiedenis, herinnert aan vroegere tijden. Het binnenplein ligt bezaaid met uitstekende kasseien; op een timpaan ­­prijkt in grijze steen het jaartal 1625, en de drie koperen ketels in de brouwzaal dateren van net na de Tweede Wereldoorlog. 

Belgian Family Brewers

Belgian Family Brewers: kwaliteitslabel voor Belgische Familiaal gebrouwen bieren

De leden van de vzw Belgian Family Brewers behoren tot Belgische brouwerijen en brouwen minstens 50 jaar ononderbroken bier in België. Samen vertegenwoordigen zij 15% van de Belgische bierbrouwers, met in totaal meer dan 1500 jaar ervaring in het brouwen van bier op een traditionele wijze.

Cantillon

Cantillon is een familiale brouwerij waar men LAMBIK , GEUZE, FARO en KRIEK brouwt en waar nog niets is veranderd sinds 1900, het jaar waarin Brouwerij Cantillon werd gesticht. De familie Van Roy-Cantillon heet u welkom en nodigt u uit voor een bezoek aan een fantastisch stuk erfgoed : de werktuigen, de machines en het brouwproces zijn hetzelfde gebleven en ook aan de smaak van het bier werd niets veranderd.

Gelegen in de omgeving van het Zuidstation is Cantillon de enigste Brusselse brouwer van op Lambik gebaseerde bieren.

Brouwland Brouwland. Hoe een hobby uitgroeide tot de meest gespecialiseerde leverancier van artikelen voor het maken van wijn en het brouwen van bier…
E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be


© 2010 - 2021 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 4-02-2021 - webmaster@biergilde-lindeke.be