Biergilde Het Lindeke
Donderdag  15-3-2018 - 19u30
Proeverij: Scandinavische Bieren
 

Scandinavië, en in het bijzonder Denemarken en Noorwegen, heeft een stevige reputatie als het op kwaliteitsbieren aankomt. De noordelijke bieren zijn niet echt te vergelijken met wat we in Bel­gië kennen, met onze rijke biertraditie, maar daarom niet minder interessant. De smaak is vaak hoppiger of meer gemout, en een typische brouwerij uit het Noorden maakt meer bieren dan een Belgische brouwerij.

Scandinavisch bier is in België redelijk verkrijgbaar. Het Deense Mikkeller is haast net zo klassiek als De Molen, Struise of Flying Dog, en niet ten onrechte, want Mikkeler heeft prachtige recepten en bovendien hebben zij veel gedaan voor de bierrevolutie in het Hoge Noorden, door samen te werken met andere brouwers.

Onbekend Scandinavisch bier, dat is ook: bier in onbekende stijlen. Het is natuurlijk prachtig dat ze in de noordse landen zo goed uit de voeten kunnen met de hypes van het moment – IPA’s, stouts, brett-bieren, strakke pilseners… Maar dat zijn bieren die we hier ook wel hebben. Echt Scandinavisch zijn de oude bieren, met dennentoppen op smaak gebracht, gefilterd over takken, van rogge gebrouwen, of nog op andere manieren afwijkend. Bieren met ’n kruidiger smaak dan we hier gewoon zijn. Broodachtige bieren ook, zoetige bieren, fruitige bieren – dáár is wat te ont­dekken.

Wij vonden Werner Callebaut, Bier & Chocolade en Italiaanse biertjes, wederom bereid om ons kennis te laten maken met een zestal uitzonderlijke biertjes. Aandacht!!!  Proeverij gaat door in GC KONTAKT

Waar: GC Kontakt - Orbanlaan 54 - 1150 Sint-Pieters-Woluwe
Deelname: Leden: 15 Zythos leden: 15 Niet leden: 20
inschrijven:

Mis deze unieke proeverij niet en teken snel in, er zijn maar 25 plaatsen beschikbaar. Heb je zin  klik dan zo snel mogelijk op http://www.biergilde-lindeke.be/activ31.asp. De kostprijs van de­ze bieren ligt natuurlijk iets hoger dan lokale bieren. Daarom is de deelnameprijs € 15 (voor leden Biergilde en Zythos) of € 20 (voor niet leden). Zonder internet! Geef dan snel een seintje aan Luc (0476 348 406).

Jouw inschrijving is pas volledig na storting van de deelnameprijs op rekening BE06 9797 8615 7622 van Biergilde Het Lindeke.

Bijgewerkt op 09-mrt-18 door Luc Vandermaelen
vide vide vide vide
     

 

Terug naar

       

Facebook E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be

vide vide vide vide vide vide vide vide

© 2009 - 2023 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 14/3/2023 - weblayout: webmaster@biergilde-lindeke.be

vide