Biergilde Het Lindeke
Zaterdag  8-6-2019 - 8u30 (stipt)
Daguitstap naar Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen
 

Onze bestemming is Oudenaarde, waar we eerst een bezoek brengen aan de 17de-eeuwse brouwerij Liefmans. Het gebouw in de Aalststraat, aan de oever van de Schelde, bestaat intussen al meer dan 300 jaar. De originele brouwinstallaties zijn bewaard gebleven en maken deel uit van een levend museum. Actueel behoort de brouwerij aan de Duvel-Moortgat groep. We krijgen een rondleiding en degusteren 2 van de heerlijke Lief­mans bieren.

Voor het middagmaal trekken we naar het centrum van Oudenaarde, naar de Priorij van Elsegem. Chef kok Pascal Dewaele serveert ons een ver­rassingsmenu (3 gangen). Je kan bij inschrijving wel kiezen tussen vlees of vis. Bij de maaltijd wordt een Adriaan Brouwer Tripel, van Brouwerij Ro­man geserveerd, bij het dessert koffie of thee.

’s Namiddags zijn er verschillende mogelijkheden:

Keuze 1: Bezoek aan Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen.

Het MOU bevindt zich in het stadhuis van Oudenaarde, een van de mooiste stad­huizen van het land (Unesco-erfgoed). Je ziet er de veertiende-eeuwse Lakenhal­le, symbool voor het roemrijke textielverleden van Oudenaarde, maar ook zijn er 15 originele Oudenaardse wandtapijten te bewonderen en een van de grootste zilvercollecties van Vlaanderen.

Je komt keizer Karel tegen, met zijn buitenechtelijke dochter Margaretha, en Adri­aan Brouwer, met zijn beroemde biertaferelen, en Lodewijk XIV, die rond de stad in het zand bijt. Bekende inwoners als Frank De Bleeckere leggen uit wat hen fascineert in Oudenaarde. Topmodel Cesar Casier en vier andere karakterkoppen poseren voor de lens van Stephan Vanfleteren.

Supplement: 6 euro

Keuze 2: Stadswandeling.

Oudenaarde is vooral bekend voor het statige stadhuis, de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekerk van Pamele en de eeuwenoude Sint-Walburgakerk. Toch heeft Ou­denaarde nog meer dan kleine 100 kleinere, maar niet minder mooie monumen­ten in het historische centrum. Laat je verbazen tijdens de stadswandeling "Oudenaarde door de eeuwen heen".

De stadswandeling doet de historische kuip aan met de voornaamste historische monumenten en de Pamelewijk (rechteroever Schelde). Tegelijkertijd verneem je meer over Oudenaarde ten tijde van Adriaen Brouwer (1604-1638), de in Ouden­aarde geboren Vlaamse Meester.  Afsluiten doen we op de Markt in een echte bruine kroeg.

 

Keuze 3: CRVV.

Het Centrum Ronde van Vlaanderen is een uniek bezoekers- en belevingscen­trum in Oudenaarde. Het gaat op zoek, gaat naar de ziel en de heroïek van de Ronde van Vlaanderen, één van de grootste en belangrijkste wielerwedstrijden ter wereld. In het Belevingsmuseum, op de benedenverdieping van het CRVV, kun je de Ronde van Vlaanderen elke dag opnieuw beleven, en meer nog, je kan hem zelfs winnen!


Eerst word je ondergedompeld in de traditie en sfeer van de koers tijdens de 13 minuten-durende film die op 3 schermen tegelijk vertoond wordt. Eénmaal in het feitelijke belevingsmuseum kom je aan de hand van beeld, tekst en geluid meer te weten over dit Vlaamse wielerfeest en haar helden. Aan de hand van interactieve computerschermen kan je zelf bepalen waarover je meer te weten wil komen. Er zijn ook enkele ludieke attracties: voel het gedokker op de kasseien aan den lijve, fiets virtueel enkele Ronde-hellingen op of neem naast Tom Boonen en Peter Sa­gan plaats op het podium van de Ronde.

Supplement: 12 €

Keuze 4: Vrije tijdvoor de activiteiten naar keuze …. 

 

We spreken terug af om 17u op de markt (terug aan restaurant van de mi

Waar: Vertek: Gemeentehuis Sint-Pieters-Woluwe, Ch. Thielemanslaan 93, 1150 Brussel
Deelname: Leden: 60 Zythos leden: 60 Niet leden: 60
inschrijven:

Deelname: € 60 + eventueel supplement De prijs is alles omvattend; de busreis, het brouwerij­bezoek, het middagmaal en de dranken tijdens de maaltijd. Er kunnen maximaal 50 personen mee met de bus.

Inschrijven, vóór 22 mei (of zolang er plaatsen zijn), doe je via volgende link met opgave van je menukeuze en voorkeuren: http://www.biergilde-lindeke.be/activ11.asp

OPGELET : Tijdig inschrijven aangezien we de nodige reservaties en betalingen voor 23/5/2019 dienen door te voeren. Zonder internet mag je ook bellen naar Luc(0476 348 406) Uw inschrijving is pas compleet na storting van de deelnameprijs op rekening van de biergilde “Het Lindeke” :  IBAN BE06 9797 8615 7622  

 

 

Bijgewerkt op 08-mei-19 door Luc Vandermaelen
vide vide vide vide
     

 

Terug naar

       

Facebook E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be

vide vide vide vide vide vide vide vide

© 2009 - 2023 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 14/3/2023 - weblayout: webmaster@biergilde-lindeke.be

vide