Biergilde Het Lindeke
Zaterdag  11-6-2022 - 8u30
Daguitstap: Brouwerij Toetëlèr + Tongeren
 

Het eerste gedeelte van onze uitstap brengt ons naar Hoeselt waar we een bezoek brengen (met uiteraard een degustatie) aan de brouwerij Den Toetëlèr.

Zeven jaar geleden rijpte het idee om een eigen brouwerij te starten bij Luc Festjens, een plan dat meer vorm kreeg toen enkele vrienden hem vervoegden en de eerste brouwsels van een witbier op punt werden gesteld. Ze bleven aan het recept sleutelen en toen de vlierstruiken in bloei stonden, werden wat bloesems aan het bier toegevoegd. Die fruitige toets paste bij het licht zurige tarwebier en het bier Den Toetëlèr – dialect voor vlierstruik – was geboren.

Naast een witbier ontwikkelde de brouwerij ondertussen reeds een 10-tal andere bieren waaronder een IPA, een Grand Cru, Toetëlèr Speculoos, Toetëlèr Vatgerijpt…

Na dit bezoek trekken we naar Tongeren waar we op het middaguur worden verwacht in de annexe van het oudste cafeetje van de stad : De Rembrandt.

Jullie hebben de keuze uit een 3-gangenmenu :

• Voorgerecht : dagsoep of lenteslaatje
• Hoodgerecht : steack of stoofvlees met frietjes van heidegras
• Dessert : dame blanche of crème brûlée
Dit alles geserveerd met twee streekbieren of softdrinks.

Na het middagmaal hebben jullie de keuze uit een cultuur-historische wandeling door de stad, een wandeling langsheen enkele Tongerse bruine kroegen of gewoon op eigen houtje wat vrije tijd doorbrengen in de stad.

Het spreekt voor zich dat Tongeren als oudste stad van België heel wat his-torische gebouwen en bezienswaardigheden te bieden heeft. Een ontdek-kingstocht waardig. Wie voor de cultuur-historische wandeling kiest vragen we wel dit te vermel¬den bij de inschrijving.

Om 17 uur spreken we terug af aan het restaurant waar de bus ons terug zal oppikken. Als afsluiter van de dag en indien de tijd het ons toelaat houden we op de terugweg nog even halt in een gezellige afspanning.

Terug in Woluwe tussen 19u en 19u30.

Waar: Gemeentehuis Sint-Pieters-Woluwe, Ch. Thielemanslaan 93
inschrijven:

Deelname: €  60 voor leden en €  70 voor niet-leden

De prijs is alles omvattend; de busreis, het brouwerij­bezoek, het middagmaal en de dranken tijdens de maaltijd. Er kunnen maximaal 50 personen mee met de bus.

Inschrijven, vóór 06 juni (of zolang er plaatsen zijn), doe je via volgende link met opgave van je menu­keuze en voorkeur namiddagactiviteit
OPGELET : Tijdig inschrijven aangezien we de nodige reservaties en betalingen dienen door te voeren. Zonder internet mag je ook bellen naar Hubert (0473 98 61 41) Uw inschrijving is pas compleet na storting van de deelnameprijs op rekening van de Biergilde “Het Lindeke” :  IBAN BE06 9797 8615 7622. Kijk op uw bevestigingsmail voor de betalingsdetails. 

Bijgewerkt op 26-10-2022 door Luc Vandermaelen
vide vide vide vide
     

 

Terug naar

       

Facebook E-mail contact:
info@biergilde-lindeke.be

vide vide vide vide vide vide vide vide

© 2009 - 2023 / Biergilde Het Lindeke - Woluwedal - bijgewerkt op : 14/3/2023 - weblayout: webmaster@biergilde-lindeke.be

vide